Rolluikmotor berekenen

Wist u dat u gemakkelijk kan berekenen welke rolluik motor u nodig heeft? Rojaflex helpt u bij het zelfstandig uitrekenen van het pantsergewicht van uw rolluik en het berekenen van het aantal Nm (Newton). Ook wordt ter verduidelijk een voorbeeld gegeven. Zo weet u van tevoren welke motor u nodig heeft voor uw rolluik.

Het berekenen van het pantsergewicht

Als u het pantsergewicht van uw rolluik niet weet, dan kunt u dit zelf berekenen. Elk materiaal heeft een eigen gewicht (zie afbeelding). U neemt de totale oppervlakte van uw rolluik of zonwering en vermenigvuldigd dat met het gewicht. Zo heeft een kunststof luik van 10m2 een gewicht van 40kg.  

Het aantal Nm

Een rolluikmotor wordt berekend in Nm (newton). Nm wordt berekend door de buisdiameter x het pantsergewicht / 100 (zie afbeelding). Wij snappen dat deze formule misschien moeilijk of onduidelijk kan zijn dus daarom nemen we een voorbeeld zodat u beter begrijpt wat we bedoelen.

Voorbeeld:

Een Aluminium rolluik heeft een oppervlakte van 10 m2 en een buisdikte van 50mm. Het pantsergewicht van het rolluik is 48 kg. Nu kunnen we de formule invullen. Deze wordt dan zo:

50 x 48 /100= 24Nm rolluikmotor.

rolluikmotor berekenen

De buismotor voor uw rolluik berekenen

Nu weet u welke motor geschikt is voor uw zonwering. Komt u er niet helemaal uit? U kunt ons natuurlijk ook inschakelen. De buismotor voor uw rolluik berekenen doen wij snel, evenals het vakkundig plaatsen van uw gloednieuwe rolluiken. Mocht u nog vragen hebben of u twijfelt toch of het wel klopt? Neem dan gerust contact met ons op en wij kunnen u adviseren over de juiste motor. Bent u nieuwsgierig geworden naar ons ruime aanbod? Bekijk dan hier onze buismotoren.

                                                          (0528) 352417                                                       info@rojaflex.nl


info@rojaflex.nl

VRAAG BROCHURE AAN

Vul het contactformulier in en u ontvangt gelijk een brochure.

RojaflexRojaflexRojaflexRojaflex

"Wij bewegen het"

Rojaflex Buismotoren