Rolluikmotor berekenen

Wist u dat u gemakkelijk kan berekenen welke rolluik motor u nodig heeft? Zo weet u van tevoren welke motor u nodig heeft voor uw rolluik.

Het berekenen van het pantsergewicht

Als u het pantsergewicht van uw rolluik niet weet, dan kunt u dit zelf berekenen. Elk materiaal heeft een eigen gewicht (zie afbeelding). U neemt de totale oppervlakte van uw rolluik of zonwering en vermenigvuldigd dat met het gewicht. Zo heeft een kunststof luik van 10m2 een gewicht van 40kg.  

Het aantal Nm

Een rolluikmotor wordt berekend in Nm (newton). Nm wordt berekend door de buisdiameter x het pantsergewicht / 100 (zie afbeelding). Wij snappen dat deze formule misschien moeilijk of onduidelijk kan zijn dus daarom nemen we een voorbeeld zodat u beter begrijpt wat we bedoelen.

Voorbeeld:

Een Aluminium rolluik heeft een oppervlakte van 10 m2 en een buisdikte van 50mm. Het pantsergewicht van het rolluik is 48 kg. Nu kunnen we de formule invullen. Deze wordt dan zo:

50 x 48 /100= 24Nm rolluikmotor.

rolluikmotor berekenen

Nu weet u welke motor geschikt is voor uw zonwering. Maar mocht u nog vragen hebben of u twijfelt toch of het wel klopt? Neem dan gerust contact met ons op en wij kunnen u adviseren over de juiste motor. Bent u nieuwsgierig geworden naar ons ruime aanbod? Bekijk dan hier onze buismotoren.

                                                          (0528) 352417                                                       info@rojaflex.nl


info@rojaflex.nl

VRAAG BROCHURE AAN

Vul het contactformulier in en u ontvangt gelijk een brochure.

  • Rojaflex voor bij u thuis
    Rojaflex voor uw zonnewering
    Rojaflex motor voor uw zonwering
    Systematiek van Rojaflex

"Wij bewegen het"

Rojaflex Buismotoren